Σωματοφύλακες στις παραλίες και ξαπλώστρες στα 120 ευρώ καταγγέλλει το «Κίνημα της Πετσέτας»

Την ασυδοσία που επικρατεί σε ορισμένες επιχειρήσεις με την εξάπλωση των beach bar σε τεράστιες εκτάσεις, εις βάρος χιλιάδων πολιτών, καταγγέλλει ο Χρήστος Γεωργούσης, εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας της Κίνησης Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες, η οποία έχει συμβάλλει στο να εξαπλωθεί το «Κίνημα της Πετσέτας».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και στην εκπομπή «το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, για τις παραλίες της Πάρου και την «εξάπλωση της ξαπλώστρας», ο κ. Γεωργούσης κατήγγειλε ότι έχει εκδιωχθεί από παραλία με αποτέλεσμα να καταλήξει να καθίσει στα βράχια. Πρόκειται για παραλία, που όπως ο ίδιος σημείωσε, δεν πληροί τις προϋποθέσεις να νοικιάζεται γιατί είναι δύο μέτρα, ενώ τόνισε πως ορισμένες επιχειρήσεις έχουν τοποθετήσει ακόμη και σωματοφύλακες!

«Ορισμένοι έχουν νοικιάσει 20 τετραγωνικά και έχουν 200-300. Και κάποιοι από αυτούς ομολογούν ότι δεν έχουν άδεια. Ας έρθει η αστυνομία να μας συλλάβει είπε κάποιος στη Σάντα Μαρία και πήγε η αστυνομία μετά από τρεις μέρες και τον συνέλαβε.

Δεν έχουν άδεια. Απλώς στηριζόμαστε στην μεγάλη ανοχή του Δήμου, στον οποίο δήμαρχο έστειλα ένα γράμμα ότι όλες οι παραλίες είναι κατειλημμένες και αυτές που λέει ελεύθερες είναι υπό κατάληψη, γιατί σχεδιάζουν διάφορα για μια καντίνα όπου θα φέρουν θηριώδη φορτηγά με θηριώδεις πολυθρόνες και θα τις απλώσουν, αφού δεν τους κάνει κανείς έλεγχο», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το αντίτιμο που καλούνται να πληρώσουν όσοι λουόμενοι επιλέξουν να καθίσουν σε ξαπλώστρα δίπλα στο κύμα, ανέφερε ότι στη Σάντα Μαρία, «οι πρώτες θέσεις που είναι κοντά στο κύμα είναι στα 120 ευρώ (το σετ) και οι πίσω στα 40 ευρώ. Βέβαια ο νόμος μιλάει για πέντε μέτρα απόσταση το οποίο δεν τηρείται φυσικά» προσέθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί